Print

W3C

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

Khas Untuk Pengguna Warga Emas

 

Saiz Tulisan : + (Besarkan)  - (Kecilkan) atau

Bagi pengguna warga emas, Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu turut menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza khas untuk anda.

Pengguna boleh memilih saiz teks yang lebih besar dengan hanya klik pada simbol + di atas atau klik simbol - untuk saiz teks atau tulisan lebih kecil, mengikut kesesuaian. 

Kemudahan ini boleh didapati di bahagian atas Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu dengan merujuk simbol ini sebagaimana rajah di atas.

 

 

Khas Untuk Pengguna Buta Warna

 

 

Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan atas setiap halaman.

Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna latar belakang Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu akan berubah serta-merta.

 

Pilihan Bahasa

 

Terdapat 2 pilihan bahasa yang disediakan oleh Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu iaitu Bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu.

Pengguna boleh memilih bahasa yang bersesuaian untuk membaca kandungan di dalam Portal Rasmi ini dengan merujuk simbol yang telah di'petakkan' sebagaimana rajah di atas.

* PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan nanti selepas proses pengalihan bahasa () adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa tersebut. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Inggeris. Terima kasih dan harap maklum.