HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Kewangan

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

JUSTIFIKASI AKTIVITI

1.            AKTIVITI : Pengurusan & Sumber Manusia

2.            MAKSUD :

3.            PROGRAM : Kewangan

4.            TUJUAN PROGRAM

Menentukan supaya hal ehwal perjawatan, perkhidmatan kewangan dan keselamatan berjalan dengan licin, kemas dan teratur.

5.            PENJELASAN PROGRAM

Aktiviti ini bertanggungjawab memberi perkhidmatan sokongan kepada keseluruhan aktiviti-aktiviti di Muzium dalam bidang-bidang berikut:-

  1. Pengurusan kewangan iaitu mengawal, mengakaun perbelanjaan dan kutipan hasil, urusan pembelian alatulis, alat pejabat dan alat teknikal dan lain-lain.
  2. Pengurusan penempatan aset-aset jabatan.
  3. Penyediaan Penyata Gaji bulanan kakitangan jabatan termasuk elaun-elaun seperti perjalanan, kerja lebih masa.