HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Keselamatan

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

JUSTIFIKASI AKTIVITI

1.            AKTIVITI : Pengurusan & Sumber Manusia

2.            MAKSUD :

3.            PROGRAM : Keselamatan

4.            TUJUAN AKTIVITI

Bahagian ini merupakan bahagian yang mengendalikan sistem keselamatan keseluruhan dalam bangunan dan diluar kawasan  serta lain-lain tapak sejarah.Selari dengan perkembangan aktiviti yang dijalankan  dari masa ke semasa,peranan yang dimainkan semakin bertambah untuk memastikan keselamatan dalam keadaan terbaik dan terkawal.

5.            PERJELASAN AKTIVITI

  1. Bahagian Keselamatan ini terlibat dalam hal-hal yang berkaitan dengan keselamatan bangunan,artifak,pengunjung dan warga kerja diMuzium Negeri    Terengganu.Diantara bidang tugas-tugas yang dilaksana dan dijalankan oleh Bahagian Keselamatan ini termasuklah:-
  2. Mengadakan lawatan dan pemeriksaan di tapak sejarah dan Muzium Dearah.
  3. Menjalankan kerja-kerja membuka bilik resipotori bersama Bahagian Pendaftaran.
  4. Memastikan tahap keselamatan di dalam dan luar bangunan terjamin dengan membuat peneriksaan secara berkala.
  5. Selain itu,Bahagian keselamatan juga terbabit secara langsung dengan aktiviti-aktiviti yang dijalankan oleh bahagian-bahagian lain di Muzium Negeri Terengganu.