HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Pengurusan & Sumber Manusia

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

MEMORANDUM PROGRAM

1.            PROGRAM : SEKTOR PENGURUSAN & SUMBER MANUSIA

2.            TUJUAN PROGRAM

Program ini bertujuan merancang, mengurus dan mengawal selia operasi sistem pentadbiran dan kewangan, teknologi maklumat, keselamatan, promosi dan pendaftaran koleksi muzium Terengganu.

3.            PENJELASAN PROGRAM

Pengurusan dan sumber manusia adalah kesinambungan kepada bahagian pentadbiran dan kewangan yang ada sebelum ini. Program ini diperluaskan lagi dengan kemasukan beberapa entiti lain dalam proses penstrukturan semula pengurusan muzium.

Pengurusan dan sumber manusia yang baru ini melibatkan bahagian dan aktiviti :

1. Aktiviti Pentadbiran dan Perkhidmatan

2. Aktiviti Pengurusan Maklumat

3. Aktiviti Kewangan

4. Aktiviti Keselamatan

Bahagian-bahagian yang mendokong pengurusan dan sumber manusia ini turut memainkan peranan penting dalam menyokong aktiviti program-program muzium keseluruhannya.