HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Maritim

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

JUSTIFIKASI AKTIVITI

1.                   AKTIVITI : Pengurusan Muzium                                                                               

2.                   MAKSUD :              

3.                   PROGRAM : Maritim

4.                   TUJUAN PROGRAM

Bahagian ini bertanggungjawab dalam melaksanakan kerja-kerja penyelidikan, pemuliharaan dan dokumentasi, pengumpulan, penyimpanan dan mempamerkan segala bahan warisan negeri yang berkaitan dengan aktiviti perikanan dan pelayaran serta pengangkutan air di Negeri Terengganu.

5.                   PENJELASAN PROGRAM

Di bawah ini terdapat aktiviti yang mempunyai fungsi berlainan. Aktiviti itu ialah :-

  1. Pentadbiran Am
  2. Galeri Pameran – Perikanan dan Taman Laut
  3. Galeri Pameran – Pelayaran dan Perdagangan
  4. Repositori Maritim