HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Perhubungan dan Pemasaran

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

JUSTIFIKASI AKTIVITI

1.            AKTIVITI : PAMERAN DAN PENDIDIKAN

2.            MAKSUD :

3.            PROGRAM : PERHUBUNGAN DAN PEMASARAN

4.            TUJUAN AKTIVITI

Bahagian ini bermatlamatkan kearah menjalinkan hubungan badab/agensi lain selain dapat mempromosi Muzium Negeri Terengganu ke seluruh pasaran global dengan aktiviti yang telah dirancang setiap tahun.

Selain itu aktiviti pameran/promosi juga dapat memberikan info / maklumat berkaitan program tahunan yang akan dijalankan pada tahun-tahun tertentu dan memberi maklumat kepada masyarakat agar mengenali akar budaya dan asal usul mereka.

5.            PENJELASAN AKTIVITI

Menitikberatkan aktiviti promosi secara berterusan dangan menggunakan pelbagai kaedah bertujuan untuk menarik lebih ramai pengunjung supaya mengunjungi Muzium Negeri Terengganu. Kaedah promosi melalui medai cetak dan media elektronik seperti penyediaan poster, ’flyers’ banner, bunting, billboard, facebook, laman web jabatan, blog, twitter dan sebagainya.