HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Pendidikan

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

JUSTIFIKASI AKTIVITI

1.            AKTIVITI : PAMERAN DAN PENDIDIKAN

2.            MAKSUD :

3.            PROGRAM : PENDIDIKAN

4.            TUJUAN AKTIVITI

Bahagian ini bertanggungjawab dalam memastikan peranan muzium sebagai intitusi pendidikan yang tidak formal melalui program-program yang telah dilaksana dan dapat  dilaksanakan.  Antara aktiviti, demonstrasi, bengkel, seminar, ceramah, pameran bergerak dan aktiviti-aktiviti yang menjuruskan kepada penyebaran maklumat dalam pelbagai disiplin.

5.            PENJELASAN AKTIVITI

Menitikberatkan aktiviti penyelidikan, pengumulan maklumat serta penyebaran melalui pelbagai bentuk demonstrasi, bengkel, seminar, ceramah, pameran bergerak dan aktiviti-aktiviti lain.  Bahagian juga bertanggungjawab dalam penerbitan buletin jabatan.