HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Muzium Daerah & Konservasi

Ditulis pada . di dalam Uncategorised

MEMORANDUM PROGRAM

1.            PROGRAM : SEKTOR MUZIUM DAERAH DAN KONSERVASI

2.            MAKSUD :

3.            AGENSI : MUZIUM DAERAH

4.            TUJUAN PROGRAM       

Bahagian ini bertanggungjawab dalam merancang, membina dan membangunkan muzium-muzium daerah termasuk melaksana dan menjalankan kerja-kerja penyelidikan, pemuliharaan, pengumpulan, penyimpanan, pameran, dokumentasi serta penerbitan segala bahan warisan, khususnya berkaitan dengan daerah tersebut dan amnya berkaitan dengan negeri Terengganu Darul Iman.

5.            PENJELASAN PROGRAM

Terdapat beberapa aktiviti di bahagian Maritim yang mempunyai fungsi yang berlainan. Antaranya ialah :-

  • Pentadbiran Am
  • Muzium Daerah Dungun
  • Muzium Daerah Kemaman