Galeri Tekstil

Galeri Tekstil yang merangkumi kawasan seluas 30 meter persegi ini memaparkan segala-galanya mengenai sejarah, proses penghasilan, perkembangan serta jenis busana yang hampir tidak dapat dilihat lagi sekarang.

Saksikan sendiri kecanggihan teknologi tradisional serta keindahan dan keunikan kain yang dihasilkan seperti Kain Songket, Tiga Karat, Mastuli, Samarinda, Limar, Gerus, Telepuk, Pelangi, Batik dan Cindai.

Corak yang menarik, warna yang menawan serta potongan yang unik pada busana yang dipamerkan pasti membayangkan kepada anda keindahan fesyen masyarakat dahulu.