HEBAHAN

  • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN INTEGRITI, Puan Nik Nurul Nadia binti Nik Pa di talian .09-632.1207. Terima kasih dan Harap Maklum.

  • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.

Perutusan Pengarah Lembaga Muzium Negeri Terengganu

Ditulis pada . di dalam Profail

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya mengucapkan salam hormat dan Selamat Datang Ke Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu kepada semua pengguna internet di seluruh dunia.

Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu merupakan satu wadah dan saluran penyebaran maklumat dan informasi khususnya yang berkaitan dengan Muzium Negeri Terengganu samada daripada aspek dalaman ( internal ) ataupun aspek luarannya ( external ) kepada seluruh ahli masyarakat di seluruh dunia.

Di samping itu Portal Rasmi ini turut memuatkan segala agenda, aktiviti serta program yang dianjurkan oleh Muzium Negeri Terengganu dari masa ke semasa. Ini sudah tentu dapat membuka ruang dan peluang kepada seluruh pengguna internet di seluruh dunia untuk mendapatkan segala imformasi berkaitan dan seterusnya dapat berkomunikasi dengan Muzium Negeri Terengganu pada bila-bila masa, sesuai dengan konsep ‘paperless technology’ ke arah ‘borderless world’.

Akhir kata, saya berharap agar Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu akan dapat memberikan seribu satu macam imformasi dan seribu satu macam pengalaman baru kepada semua.

Selamat melayari
Portal Rasmi Muzium Negeri Terengganu.

Sekian. Terima kasih.

(HAJI CHE MUHAMAD AZMI @ CHE MUHAMAD AZMI BIN NGAH)
Pengarah
Muzium Negeri Terengganu