•  
   

HEBAHAN

 • OPERASI WAKTU GALERI

  Bermula Mac 2018, operasi Galeri Muzium Negeri Terengganu akan ditutup pada hari Jumaat berkuatkuasa serta-merta. Harap maklum. Sekian, terima kasih.

 • TIADA KEKOSONGAN JAWATAN BUAT MASA INI. Sekiranya, anda ada menerima sebarang makluman BUKAN daripada PORTAL RASMI MUZIUM NEGERI TERENGGANU yang TERKINI, sila abaikan. Maklumat lanjut anda boleh menghubungi terus KETUA SEKTOR KHIDMAT PENGURUSAN, Puan Noraini binti Shamsuddin di talian .09-632 1212. Terima kasih dan Harap Maklum.

 • PENAFIAN BAHASA : Tuan/Puan yang dikasihi sekalian, laman yang akan dipaparkan selepas proses pengalihan bahasa adalah secara automatik oleh komputer. Kebarangkalian untuk kandungan itu berbeza daripada maksud sebenar tidak dapat dielakkan. Kami tidak bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan atau salah maklumat yang mungkin terjadi daripada kandungan yang telah dialih bahasa. Kandungan rasmi hanya pada laman yang asal yakni di dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris. Terima kasih didahulukan dan harap maklum.
 • Pertandingan Melukis Citra Terengganu Kategori Terbuka 2018, Lembaga Muzium Negeri Terengganu.
   
  Tarikh pertandingan ialah pada
  • ( Sabtu) 13 Oktober hingga (Ahad) 14 Oktober 2018 bagi kategori I (Spontan) dan
  • ( Ahad ) 1 Julai 2018 hingga (Ahad) 23 September 2018 bagi kategori II (Karya Siap).
  Pertandingan akan diadakan di Perkarangan Muzium Negeri, Lembaga Muzium Negeri Terengganu (bagi Kategori Spontan). Sila klik DI SINI untuk muat turun borang pertandingan. Terima kasih.
Print

Koleksi Buku

 

 

Berminat? Anda boleh menghubungi Kelab Sukan dan Kebajikan (KSKM - Encik Zakaria bin Abdul Hadi) di talian 09-6321228 untuk maklumat lanjut . Terima kasih.

ANUGERAH PENCAPAIAN MUZIUM

DIREKTORI MUZIUM